Kinderconcerten

Elk jaar geven we met ons orkest een Kinderconcert. Kinderen vanaf 4 jaar, komen kijken en luisteren naar een mooi verhaal met een verteller en muziek.
Als de voorstelling begint wordt het hele orkest met alle instrumenten aan de kinderen voorgesteld. Dan begint de muziek en wordt een mooi verhaal verteld. Als het concert is afgelopen mogen de kinderen de muziekinstrumenten uitproberen. De kinderen vinden dat altijd weer geweldig, dus kom maar eens kijken en luisteren!

Naast de muziek en het verhaal, dat altijd weer heel mooi wordt verteld door Louise Römer, is er ook altijd iets bijzonders bij onze kinderconcerten. Soms wordt er een film of diavoorstelling bij vertoond of er is ballet, dans of theater bij. Soms ook mogen jongeren uit ons Jeugdstrijkorkest meespelen.

In vier concerten, de Notenkraker in 2010 en 2017, Jeux d’Enfants in 2013 en De Gelaarsde Kat in 2018 werd er ballet of dans uitgevoerd. De uitvoering van Het Standvastige Tinnen Soldaatje in 2015 werd uitgevoerd samen met het poppenverteltheater Ron Holst. En voor de uitvoering van De Gelaarsde Kat in 2018 werd de muziek speciaal geschreven door Dirk van der Niet. Een heropvoering van De Gelaarsde Kat vond plaats in 2021 in de Regenboogkerk in Hilversum.

Foto’s van Kinderconceert 2020 door Bea Rigter. Meer foto’s van dat concert hier.

Alle Kinderconcerten sinds 2008

De concerten worden altijd in Bussum uitgevoerd, vaak in de Wilhelminakerk, de laatste jaren in Spant!, en soms twee keer achter elkaar op een middag. Ook vindt er wel eens een reprise plaats elders in de regio.
Hier is een lijst van de Kinderconcerten tot nu toe:

2024: Assepoester, op muziek van Will Hus (ook in MCO Hilversum)
2022: Repelsteeltje, op muziek van Arie van Hoek
2021: De Gelaarsde Kat, compositie door Dirk van der Niet, in Regenboogkerk, Hilversum
2020: The Snowman, film met live muziek door het orkest (ook in Regenboogkerk, Hilversum), zie foto’s door Bea Rigter
2019: De wonderlijke avonturen van Peer Gynt (ook in Regenboogkerk, Hilversum).
2018: De Gelaarsde Kat met ballet, wereldpremière van compositie door Dirk van der Niet (ook in Regenboogkerk, Hilversum), zie foto’s door Bea Rigter.
2017: De Notenkraker met ballet, zie foto’s door Theo Wijnekus.
2016: The Snowman, film met live muziek door het orkest (ook in ‘Amerpoort’), zie foto’s door Jean Pauly en Johan Coster.
2015: Het standvastige tinnen Soldaatje met poppenverteltheater, zie foto’s door Tom Koornwinder
2014: Peter en de Wolf (ook in Huizen), zie foto’s.
2013: Jeux d’Enfants met ballet.
2012: Olifantje Babar.
2011: The Snowman, film met live muziek door het orkest (ook in Weesp)
2010: De Notenkraker met ballet
2009: De Moldau met ‘verhaal door de componist’ (reprise)
2008: De Moldau met ‘verhaal door de componist’