Kom je ook spelen in ons jeugdstrijkorkest?

Wij zijn het Jeugdstrijkorkest van Toonkunst Bussum. De naam van ons orkest is
Het Wladimir Consort
Dat is genoemd naar de straat waarin het kerkje staat waar wij altijd repeteren.

In ons orkest spelen ongeveer 15 tot 18 strijkers van 9-16 jaar en er zijn altijd vijf of zes strijkers uit het orkest voor volwassenen, die met ons meespelen. Onze dirigent is Yiorgo Moutsiaras. Yiorgo is ook de dirigent van het koor en orkest van Toonkunst Bussum. Yiorgo is een heel enthousiaste dirigent. Hij vindt het erg leuk om een jeugdorkest te dirigeren. Hij heeft muziek gestudeerd in Griekenland, Nederland en België. Hij bespeelt zelf meerdere instrumenten en hij kan ook heel mooi zingen.

Het is heel leuk in ons orkest. We spelen zowel klassieke als nieuwe muziek, bijvoorbeeld van Haydn en Beethoven of muziek die razend populair is bij de Amerikaanse schoolorkesten, zoals Deerpath Triptych van William Hofeldt.

Er zijn twee projecten per jaar, een in het voorjaar en een in het najaar. Ieder project duurt ongeveer 8 of 9 weken en voor ieder project wordt nieuwe muziek gekozen die leuk is om te spelen en mooi om naar te luisteren. Onze dirigent zoekt steeds muziek uit die niet te moeilijk is om te spelen, maar wel heel mooi klinkt. Aan het eind van elk project houden we een slotuitvoering. Daar mag je iedereen voor uitnodigen.

foto’s op deze pagina door Jean Pauly

Doe je mee?

Wil je ook weten hoe het voelt om in een echt orkest te spelen? Doe dan mee in ons orkest.
Voor deelname aan het Jeugdstrijkorkest moet je vioolles of celloles hebben, tenminste muziek met één mol t/m drie kruizen kunnen spelen, de muziek thuis goed voorbereiden en meenemen naar les. Bij twijfel kun je eerst ook de muziek opvragen en volgt er overleg met je docent.

Alle repetities zijn op vrijdagavond van 18.30 – 19.45, in de Doopsgezinde kerk, Wladimirlaan 10 in Bussum. Half september en februari of maart begint een project waarvoor je je kunt inschrijven.

Tot 3 weken voor het begin van het project kun je je inschrijven. Dan krijg je de bladmuziek en kun je alvast gaan oefenen.
Het kost € 50,– voor één project. Daarvoor krijg je niet alleen de leuke orkestavonden, maar ook de bladmuziek en een drankje met iets lekkers na afloop.

Voorjaarsproject 2022

Op 4 februari 2022 starten we het 19e jeugdstrijkproject, steeds op vrijdagavond van 18.30 – 19.45 uur in de Doopsgezinde Kerk in Bussum. De data voor het voorjaarsproject zijn: 4, 11 en 18 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 en 8 april. Ook dit project wordt weer afgesloten met een slotpresentatie op vrijdagavond 8 april van 20.00-20.30 uur in dezelfde kerk, met een drankje na afloop.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij:
Wilma van der Heide
035-6980390 of 06-20248438
wilmavdheide1944@gmail.com

Wil je alvast een voorproefje?

Je kunt alvast naar een paar stukken luisteren die we eerder gespeeld hebben. Je krijgt hiermee vast de smaak al een beetje te pakken!
Solemn March uit Judas Maccabeus van G.F. Händel (5 april 2019)
Lewis Bridal Song uit Sounds from Scotland van Stuart Barrie (bew.) (5 april 2019)
Ragtime van Hewitt Jones (11 december 2020)
Quartet nr 1 in G-major, Allegro, Opus 72 van Gordon Dale (11 december 2020)
Draai maar, draai maar!, Liederen en Dansen uit Moravië, Nr 4 van Nico Brandon (11 december 2020)
Ouverture van Hans Scheepers (12 november 2021)

Als je hier klikt dan kun je lezen wat we allemaal al gespeeld hebben, sinds het begin in 2012.
En je kan ook eerdere foto’s bekijken, van het optreden in de Grote Kerk in Naarden op 2 november 2019 (ook de drie foto’s hieronder) en van de slotpresentatie op 10 november 2019. Zie ook foto’s van de slotpresentatie op 11 december 2020 in de Wilhelminakerk.