koor en _HR
                          foto Rien de Jager

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugdstrijkorkest (het Wladimir Consort). Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Met ingang van september 2016 is Yiorgo Moutsiaras onze dirigent.

Toonkunst Bussum (TKB) is lid van de landelijke Vereniging Toonkunst Nederland (voorheen Maatschappij tot bevordering der Toonkunst). Daarnaast is TKB lid van de FASO (federatie van amateur symfonie- en strijkorkesten).

Foto's van jubileumconcert in MCO
concert MCO, 17 juni 2018
Toonkunst Bussum vierde haar 135e verjaardag met een concert in het Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum op zondagmiddag 17 juni.
Op het programma stonden:
* FRANCIS POULENC - Gloria  (koor, orkest en sopraan)
* ANTONÍN DVOŘÁK - Symfonie no. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’  (orkest)
* FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY - Psalm 42, Wie der Hirsch schreit
   (koor, orkest en sopraan)
Dirigent: Yiorgo Moutsiaras; Solist: Charlotte Houberg (sopraan).
Zie meer foto's van dit concert, gemaakt door Rien de Jager.

Missa Amicitiae op YouTube
De Missa Amicitiae door Co Vriend, zoals uitgevoerd op 9 december 2017 door koor en orkest van Toonkunst Bussum onder leiding van Yiorgo Moutsiaras is nu te beluisteren op YouTube.

Vacatures
In ons orkest is er plaats voor enige ervaren strijkers: twee eeste violisten, twee tweede violisten en een altviolist.
In ons koor is plaats in alle stemgroepen, met name bij de tenoren.
Lees verder op vacatures .

Zie ons ook op Facebook.

U kunt vrijblijvend komen luisteren of meedoen tijdens een koor- of orkestrepetitie. Ervaar zelf het plezier van het samen muziek maken. Informatie over het programma, de uitvoeringen en de repetitie-avonden vindt u elders op deze site. Graag tot ziens!
bottom_2
bottom_1