koor en _HR
                          foto Rien de Jager

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugdstrijkorkest (het Wladimir Consort). Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Met ingang van september 2016 is Yiorgo Moutsiaras onze dirigent.
Toonkunst Bussum (TKB) is lid van de landelijke Vereniging Toonkunst Nederland (voorheen Maatschappij tot bevordering der Toonkunst). Daarnaast is TKB lid van de FASO (federatie van amateur symfonie- en strijkorkesten).

Concert door koor en orkest met een Russisch programma
Zondag 9 december 2018, 15.00 uur, Wilhelminakerk, Bussum.

In dit concert o.l.v. Yiorgo Moutsiaras presenteren ons koor en orkest een breed en kleurrijk palet aan Russische muziek uit de 18e tot en met de 20e eeuw. Verschillende stijlen, bezettingen en genres komen aan bod, van Russisch-orthodoxe liturgische muziek, volksmuziek tot romantische en meer westers georiënteerde muziek. De vroegste compositie is van de 18e eeuwse Dimitri Bortnjanski, die in zijn Cherubijnse hymne laat horen hoe hij Russisch-orthodoxe muziek combineert met westerse meerstemmigheid. In de 19e eeuw passeren operacomponisten als Moesorgski en Tsjaikovski, en de door volksmuziek geïnspireerde muziekwerken van Ljadov en Glinka. Russische walsjes en dansjes zorgen voor afwisseling. Ze bieden een lichtvoetig tegenwicht tegen de byzantijnse schoonheid van de 19e eeuwse cantate van Tanejev en de sobere, liturgische 20e eeuwse muziek van Stravinsky, de meest recente componist in het programma.

Zie ook de poster, het volledige programma, het persbericht en een verdere toelichting.

Toegang € 17,50 (inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze); kinderen tot 12 jaar gratis, jongeren van 12 tot 18 jaar € 5,00.
Kaarten te bestellen via info@toonkunstbussum.nl of tel. 035-6235309 (Wil Senden). Helaas kan dit niet via deze website.


Missa Amicitiae op YouTube
De Missa Amicitiae door Co Vriend, zoals uitgevoerd op 9 december 2017 door koor en orkest van Toonkunst Bussum onder leiding van Yiorgo Moutsiaras is nu te beluisteren op YouTube.

Vacatures
In ons orkest is er plaats voor enige ervaren strijkers: twee eeste violisten, twee tweede violisten en een altviolist.
In ons koor is plaats in alle stemgroepen, met name bij de tenoren.
Lees verder op vacatures .

Zie ons ook op Facebook.

U kunt vrijblijvend komen luisteren of meedoen tijdens een koor- of orkestrepetitie. Ervaar zelf het plezier van het samen muziek maken. Informatie over het programma, de uitvoeringen en de repetitie-avonden vindt u elders op deze site. Graag tot ziens!
bottom_2
bottom_1